خیار و آبله مرغان - An Overview
خیار و آبله مرغان - An Overview
Blog Article
دلمه: دَلَمه یا کراست ضایعه ای در پوست است که روی زخم در حال بهبود دیده می شود.
زمانی که ابتلا به آبله مرغان در اواخر دوره بارداری و یا بلافاصله بعد از زایمان اتفاق بیفتد، آبله مرغان نوزادی نامیده میشود و خطر ابتلا نوزادان به این بیماری و قرار گرفتن در برابر عفونت، حدود هفت روز پیش از زایمان و هشت روز پس از زایمان بیشتر از همه است.در این شرایط اگر مادر از بیماری مصون باشد «یعنی در گذشته آبله مرغان گرفته باشد و یا واکسن آن را تزریق کره و نوزاد از طریق آلودگی بیرونی به ویروس مبتلا شده باشد» کمتر نگران ابتلا نوزاد به آبله مرغان هستیم؛ زیرا هم از طریق جفت و هم از طریق شیرمادر آنتی بادی لازم به نوزاد منتقل شده و نگرانیها کمتر خواهد شد.
در طول درمان بیماری حداقل پوشش را داشته باشید و از لباس های نخی و آزاد استفاده کنید.
افرادی که در معرض خطر ابتلا به عوارض ناشی از آبله مرغان هستند، عبارتند از:
درمان اسکار و جای جوش درمان جای آبله مرغان درمان جای جوش اپیلاسیون درمان جای جوش جانه درمان جای جوش چرکی با لیزر درمان جای جوش با میکرونیدلینگ
عفونت توسط قطرات موجود در هوا رخ می دهد. عفونت از راه تماس نزدیک با بیمار نیز منتقل می شود.
آبلهمرغان همیشه جزو بیماریهای خفیف و قابل درمان در نظر گرفته شده است. برای همین بسیاری از افراد ابتلا و پیشگیری از این بیماری را جدی نمیگیرند؛ درحالی که این بیماری فقط برای کودکان خفیف است و سلامتی بزرگسالان، زنان باردار و افراد پرخطر را تهدید میکند. برای بررسی عوارض و خطرات ابتلا به آبله مرغان در افراد پرخطر با «سید علیرضا ناجی» رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی کشور و استاد تمام ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی» به گفتوگو نشستهایم که در ادامه مشروح این گفتوگو را میخوانید:
اگر میخواهید از پمادی برای ابله مرغان استفاده کنید، حتما پیش از آن با متخصص بیماری های عفونی مشورت کنید.
اخيراً يك واكسن جديد براي اين بيماري مورد تأييد قرار گرفته است. افراد واکسینه شده دچار این بیماری نمی شوند و اگر هم دچار شوند، بیماری آنها شدید نخواهد بود.
برای بیمار شدن دو شرط کافی است : نزدیک بودن به بیمار مبتلا به آبله مرغان و نداشتن سابقه بیماری آبله مرغان.
اما باز هم ممکن است برخی افراد به خصوص کودکان دچار این بیماری شوند. در ادامه بهترین پماد ها برای آبله مرغان را به شما معرفی میکنیم.
روغن اسطوخودوس از دیگر درمانهای مؤثر برای کاهش سوزش و خارش ناشی از بیماری آبله مرغان است. روغن عصارهی اسطوخودوس را با مقدار کمی از روغنهای حامل مانند روغن نارگیل یا بادام رقیق کنید، روی ناحیهی آسیبدیدهی پوست بمالید و بگذارید تا خشک شود. این کار را روزی ۲ بار تکرار کنید.
یکی از پماد ها برای درمان جای جوش آبله مرغان استفاده از رتینول است. رتینول یکی از فرم های ویتامین آ است که تولید کلاژن در پوست را افزایش میدهد و باعث تحریک و ترمیم ناحیه آسیبدیده میشود.
آبله مرغان جنینی میتواند به مغز جنین آسیب زده و منجر به آنسفالیت، میکروسفالی، هیدروسفالی، کم توانی ذهنی، آسیب به چشم «از بین رفتن آتروفی بینایی، آب مروارید و...» حساسیت پوستی شبیه آبله مرغان شود. همچنین ممکن است جنین به سایر اختلالت عصبی مانند آسیب به طناب نخاعیه و نقصهای حرکتی و حسی دچار شود.